Måndag den 28 Februari

Idag har vi har kollat på lägenheter. Vi har ju nämligen som mål att flytta lite närmare stan då vi bor lite avsides. Så vi har kollat på två lägenheter på Ålidhem och vi fastnade för en på språkgränd som vi har tackat ja till. Dock så är vi på plats nummer 5 i kön vilket gör att det fortfarande är en bit kvar innan vi får besked. Men på onsdag så ska alla ha svarat och då borde vi få besked. Jag känner mig verkligen heltaggad, jag fastnade direkt för lägenheten och kunde verkligen tänka mig att se den som mitt hem. Hoppas, hoppas, hoppas!

Lördag den 26 Februari

20110226875 (MMS)

Nu är Gustavs present inslagen :)


Fredag den 25 Februari

20110225873 (MMS)

Idag har vi storhandlat :)


Torsdag den 24 Februari

Jag sitter och funderar lite över helgen. Jag vet inte riktigt vad som händer, Gustav vill ha hit sin bror men han verkar inte lyckas övertala honom. Så jag sitter och funderar på hur mycket tårta jag ska göra, det är ju lite skillnad på om vi är två eller fyra som ska äta. Men det lutar mot att jag ska göra en smörgåstårta och en chokladtårta och om det blir över så får vi väl bjuda över några på fika till veckan. Jag kanske ska berätta vem tårtan är till, Gustav fyller ju 21 på Söndag.

Just nu är Alice i sin hoppgunga och busar, hon skulle gärna vilja ha tag i den där hunden som springer förbi och retas hela tiden. Men det ser ut som om det är dags att lämna hoppgungan nu då hon börjar se lite trött ut.

Söndag den 20 Februari

Nu är vi som sagt i Klippen och hälsar på. Snart är det dags för en omgång Monopol, vi inväntar bara Aron som är ute och åker skidor. Här är det också full fart och Alice är överallt så enligt min mening så ska det bli skönt att få komma hem till lugnet imorgon. Varken Sorsele eller Klippen gick ihop med mitt humör i helgen.

Lördag den 19 Februari

Nu är vi i Klippen. Jag och Alice sitter och myser och resten är ute och spelare bandy men de bör komma in snart då vi alla ska se melodifestivalen klockan åtta.

Lördag den 19 Februari

Det vart en spontantripp till Sorsele igår då Gustav ville träffa sin bror som är och hälsar på hos hans mamma. Så nu är vi här och när vi endå är här så tänkte vi passa på att åka upp till Klippen en sväng, men det blir inte förrän efter middagen. Sen så blir det hem till Umeå på Måndag.

Det är mysigt att åka bort ibland men just den här helgen känner jag att det mest bara blev stress. Det är inte lika roande att göra spontana saker när man har barn. Dessutom så hade jag sett fram emot en helg hemma med familjen men istället så hamnade vi i världens kaos. Men vad gör man inte för sin älskling när han kommer och frågar så gulligt om vi kan fara till Sorsele?

Alice åker från famn till famn och verkar så nöjd :)

Torsdag den 17 Februari

20110217871 (MMS)

Här hemma är det en som älskar sin hoppgunga :)


Tisdag den 15 Februari

Idag blir Alice 6 månader så vi har tänkt att göra en familjefotografering. Klockan två så har vi tid hos en fotograf på ett företag som heter Lumorfoto. Alice ska få ha på sig lite nya kläder som hon fick igår :)

Måndag den 14 Februari

Idag är det alla hjärtans dag, kärlekens dag, dagen då man ska visa att man bryr sig om varandra lite extra. Egentligen så ska man ju visa sin kärlek och uppskattning varje dag men för alla människor (karlar!) som har svårt för att visa sin uppskattning för sin käraste ger denna dag än en liten hjälp på traven: man behöver inte planera lika mycket, dagen är ju redan given och affärerna kryllar av kärleksfulla gåvor. Det måste ju verkligen vara det perfekta tillfället. Dock så måste jag ju som tjej säga att överraskningar är det mest romantiska och just på denna dag kanske det inte blir en så jätte stor överraskning, men precis som de flesta så skulle jag nog endå bli lite ledsen om alla hjärtans dag bara ignorerades i vårat hem. Så min karl får gärna visa uppskattning både denna dag och alla andra dagar med :)

Så nu står min älskling och gör en kärleksfull middag till mig, han är bara för underbar!

Söndag den 13 Februari

Min karl sitter och ser på hockey och Alice sover, förhoppningsvis så sover hon till klockan fem men det kan man aldrig så noga veta. När hon nu än vaknar så är det för kvällen, nästa gång hon somnar är det för natten.

Jag har bakat muffins med blåbär och björnbär idag. Som jag sagt förut så älskar jag att baka men nu var det ett tag sen sist så jag kände mig tvungen att baka idag. Anledningen att det var så länge sen jag bakade sist är ju att jag börjat träna och där med tänker lite mer på vad jag stoppar i mig så jag ska gå ner i vikt. Men idag var jag som sagt tvungen att göra ett undantag.

Ikväll ser vi fram emot Solsidan på tv4. Men nu är det som sagt hockey som gäller.

Lördag den 12 Februari

Vi sitter och ser på melodifestivalen. Sanna Nielsen har tagit sig vidare till globen redan men vi vill gärna se Brolle eller Walz där med, hoppas !

Lördag den 12 Februari

Jag gjorde ett test på familjeliv nyss som skulle ta reda på vilken typ av mamma jag är. Det här blev resultatet:

"Du är Tuffa Therese! Du är verkligen en riktigt cool mamma. Antingen är du en av de få mammor som inser att du faktiskt curlar dina barn men erkänner det, eller så skippar du curlandet helt. Skillnaden mellan dig och majoriteten av mammorna i Sverige är därmed slående eftersom det, enligt FamiljeLivs stora undersökning Sverigemamman, är få mammor som inser att de själva curlar sina barn medan de flesta anser att alla andra curlar sina barn mer. De dagar då du lägger mer än en halvtimme på matlagning är få. Du har helt enkelt insett att det finns annat att göra här i livet än att stå vid spisen. Därmed är halvfabrikat inget problem för dig och varför ska man spara så himla mycket till barnen när man kan ha så kul för pengarna här och nu? Till skillnad från majoriteten av Sveriges mammor mammor lägger du aldrig mer än en halvtimme på matlagning."

Jag måste säga att jag inte alls känner igen mig, desssutom så stämmer inte frågorna riktigt överens med resultatet.
Jag svarade bl.a. att jag och min familj ägnar mer än en halvtimme till matlagning varje dag, att vi sparar pengar till Alice och familjen varje månad osv. Alltså stämmer ju inte alls denna texten. Men det jag vill komma till är att jag är nöjd med mig själv som mamma men att det är kul att se hur andra ser än och analysera sin mammaroll ibland (jag älskar att göra tester på nätet!). Alltså var ju detta test en flopp.

Lördag den 12 Februari

Idag har vi varit på stan. Men jag hittade ingen topp så jag köpte en bordstablett till Alice, muffinsformar och te istället så jag är ganska nöjd endå.

Nu inväntar vi middagen som idag blir kycklingröra i tortillasbröd. Men kycklingen måste svalna innan den ska in i ugnen plus att det är hockey på tv, så middagen kan nog dröja ett tag till.

Fredag den 11 Februari

Nu är det snart dags att sova. Imorgon blir det som sagt stan, men inte förrän elva. Jag hade inte så mycket att skriva den här kvällen, så godnatt.

Fredag den 11 Februari

Nu har vi besök av Alice farmor och Ola som stannar tills på Måndag. Det är alltid trevligt med lite besök. Vi kanske ska förbi stan imorgon så då ska jag passa på att spana efter en topp, jag känner att jag är i starkt behov av en ny :)

Just nu sitter vi och umgås med vin och kaffe vid köksbordet. Senare ikväll blir det Let´s dance.

Torsdag den 10 Februari

Idag så har jag och Alice varit på mamma-baby gympa. Det var riktigt mysigt faktiskt. Vi vuxna stod i en ring och tränade medans barnen låg i ringen och tittade på. Vid några övningar så tog jag upp Alice och höll i henne under övningen. Mamma-baby gympa vill jag verkligen göra om. jag tror att det kan vara en bra träningsform för mig eftersom de fokuserar på områden och muskler som är svaga efter en graviditet, såsom mage och rygg.

Onsdag den 9 Februari

20110209868 (MMS)

Hemmagjord pizza till middag, gjord av min underbara kock här hemma :)


Onsdag den 9 Februari

20110209866 (MMS)

Det här kom vi hem med från coop idag. Jag måste säga att vi har blivit riktigt duktiga på att köpa ekologiska varor :)


Tisdag den 8 Februari

Step bas, som jag körde idag på Iksu, var fruktansvärt jobbigt. Med tanke på att det endå bara var bas så vill jag inte ens veta hur riktigt step är. Men jag gör definitivt om det men jag tror som sagt att jag stannar på bas nivån.

Tisdag den 8 Februari

Jag ska strax börja bege mig till Iksu. Jag ska inte träna förrän klockan sju men det tar ju typ 20 minuter att ta sig dit, sen ska man förbi omklädningsrummet och lämna av lite grejjer. Sen så är det ganska skönt att vara där en stund i förväg. Dock är jag inte så taggad inför dagens träning. Jag känner mig så trött och less just idag, jag varken orkar eller vill träna men det känns som jag måste. Ska det bli någon ordning på träningen så måste jag ta mig dit även de dagar jag inte känner för det.

Tisdag den 8 Februari

Det här är verkligen en helt vanlig dag, ingenting att göra och ingenting som händer. Så jag och Alice sitter vid köksbordet och njuter av tystnaden, det enda som hörs är lite prassel från hennes leksak och mina fingrar som knappar på tangenterna.

Dock så bara skriker vädret där ute att vi borde gå ut och njuta av solen istället.

Måndag den 7 Februari

Idag har jag kört två pass på Iksu. Så nu är veckans träning i full gång. Dessutom så har jag, eftersom att jag vill gå ner i vikt, börjat räkna kalorier. Dock så försöker jag se till att jag får i mig 2000 kcal per dag. Så egentligen ser jag bara till att jag inte äter mer än man ska. Jag är inte typen som svälter mig själv för att få den perfekta kroppen. Jag försöker istället hålla koll på kalorierna och försöker byta ut dåliga kalorier mot bra kalorier.

Söndag den 6 Februari

Idag har jag och Alice varit i kyrkan. Det är dock inget vi gör i vanliga fall men just till denna dag så hade vi fått en inbjudan till kyrkan för en familjegudstjänst och för att hämta Alice dopsten, det fanns en dopsten till alla barn som hade döpts under år 2010. Jag har aldrig varit särskilt mycket för kyrka och tro men när man har barn och får inbjudan så känns det endå som att det är bättre att komma ut ur lägenheten och göra någonting lite annorlunda nån gång ibland än att sitta inne och inte göra nånting. Dock så halvsov Alice under gudstjänsten. Så nu behöver vi inte besöka kyrkan på minst tio år :)

Lördag den 5 Februari

Idag har vi haft Anna på besök. Så då var vi ute på en promenad till affären och handlade lunch sen så har vi spelat spel och bara tagit det lugnt. Men nu har hon farit så nu tror jag att vi ska sätta oss på Alice lammskinn och leka lite med leksakerna en stund. I sinom tid bör jag börja med middagen men det är så svårt för jag vet inte riktigt när Gustav kommer hem, det brukar nämligen vara ganska olika. Men om jag börjar vid halv fem så bör jag vara ganska rätt ute.

Lördag den 5 Februari

Nu är det alldeles tyst i lägenheten, Alice har slumrat till en stund och Gustav jobbar. Så då har jag passat på att planera min träning till veckan. Jag har bokat in mig på sju pass på Iksu.


Så här ser min träning ut till veckan

Måndag: Afropowerdance och Core control.

Tisdag: Step bas.

Onsdag: Vilodag.

Torsdag: Afropowerdance, Core control och Mamma-baby gympa.

Fredag: Vilodag.

Lördag: Streetdance.

Söndag: Vilodag.


Så vi får se hur det går, om jag kanske har bokat in för mycket för min lilla otränade kropp.


Fredag den 4 Februari

20110204862 (MMS)

Min Crème brûlée med chokladsmak och marängtäcke :)


Fredag den 4 Februari

Nu är helgen här. Dock så ska Gustav jobba hela helgen så jag och Alice får roa oss själva. Men ikväll är han hemma så då ska vi mysa i soffan framför Let´s dance. Men först så ska det göras gofika, Crème brûlée med chokladsmak och med lite lätt fantasi så tänkte jag få till ett marängtäcke på dessa, så vi får hoppas att det blir bra :)

Fredag den 4 Februari

20110204860 (MMS)

Dagens tripp till coop och systemet.


Torsdag den 3 Februari

Idag var jag ute på en lång promenad med Alice och Bella, så nu känner jag mig inte så pressad att hitta på något ikväll. Det brukar iallafall för min del vara ganska stressande när dagarna bara flyger iväg utan att man ens har tagit sig utanför dörren eller hittat på något alls.

Nu har jag iallafall gjort middagen klar, en variant på rödvinsrisotto. Jag har redan provsmakat en sked och det vart jätte gott. Dock så har Gustav inte hunnit hem än, jag skulle tro att han är kring typ 20 minuter bort så vi får nog värma maten sedan. Men det gör ingenting, bara familjen är samlad vid middagsbordet nån gång ikväll så är jag nöjd :)

Onsdag den 2 Februari

Idag har jag kört två pass på Iksu. Det första var Core control som tränar mage och rygg. Jag måste säga att det kändes verkligen, det var ett 30 minuters pass som definitivt testade min styrka men det var säkert nyttigt. Sen så körde jag ett pass som heter Afropowerdance som faktiskt var väldigt roligt, även om det var jätte jobbigt. Det passet fokuserade på att träna kondition och det kan man säga är en bristvara hos mig, men det är ju något som man definitivt måste bygga upp. Jag gör jätte gärna om båda passen, för trots att de var jobbiga så kände jag att de gav mig nånting.

Onsdag den 2 Februari

20110202851 (MMS)

Min lilla funderare :)


Tisdag den 1 Februari

Jag sitter på Iksus hemsida och funderar över vilka pass jag ska boka in mig på. På fredag blir det ju iallafall Mjuk yoga men jag måste ju boka in mig på något mer till veckan. Jag funderar på ett Core control pass som tränar mage och rygg. Men vi får se, jag vill gärna få med mig Anna för det är så tråkigt att träna själv.

Tisdag den 1 Februari

Nu bär det snart iväg till BVC, om en timme. Då ska Alice få andra vaccineringen, vägas och mätas. Sen så ska Gustav till skolan och träffa basgruppen så jag och Alice ska hitta på något här hemma.

Sen så vill jag avsluta med att jag hatar att bli kallad ung mamma. Folk tycker så synd om än då. Vi klarar föräldraskapet precis lika bra som alla andra föräldrar, vi vet hur vi ska uppfostra och sköta våran dotter, vi klarar oss ekonomiskt. Visst, jag är en ung mamma men folk ger det än så negativ klang. Vi valde tillsammans att behålla barnet och sen den dagen så var det aldrig något tvivel om vad vi ville göra. Vi ville bli föräldrar, vi kände oss redo för barn. Så kalla mig vad ni vill men jag är lika bra som vilken mamma som helst, jag behöver inte folk som kommer med åsikter om hur man bör och ska göra. Vem/vilka jag riktar mig till förblir osagt. Vi uppskattar er men ta inte för givet att vi behöver hjälp, vi frågar isåfall om det.

RSS 2.0