Måndag den 31 Januari

20110131848 (MMS)

Jag har klippt mig idag. Vad tycks?


Måndag den 31 Januari

Nu har jag äntligen Iksu-kortet i min hand så nu har jag bokat in ett pass på fredag, mjuk yoga. Så då får vi se hur det går. Jag ska träna med Anna så det blir säkert kul. Så nu laddar jag inför beach 2011 ! :)

Måndag den 31 Januari

Idag är det mycket att göra så jag sitter här med min latte och försöker hitta lugnet innan allt drar igång. Gustav ska på besök på sin förmodliga arbetsplats, jag ska förbi Wish hairdressing på stan och boka in en klipptid och sen ska jag till Iksu och skaffa Iksu-kort. Sen så är det hem och städa för oss båda. Så nu sitter jag som sagt och försöker hitta lugnet, samla energi.

Söndag den 30 Januari

Alice sover, Gustav spelar xbox och jag bloggar så nu är hela familjen i varsitt rum. Men det kan man behöva ibland, lite egentid. Jag funderar på om jag ska ta och lämna datorn och hitta på någonting i köket :)

Söndag den 30 Januari

Nu är det dags för Alice lunch vilket består av lite rot- och grönsaker. Som i hennes värld är riktigt gott och dessutom allt som behövs. Än så länge har vi inte introducerat kött och fisk men det börjar väl bli dags snart. Hon har ju fått smakportioner enda sen 3,5 månader eftersom hon är av den matglada skaran, så hon har hunnit få i sig både rot- och grönsaker men även frukt och bär. Så snart är det dags för kött.

Det är fantastiskt att vara mamma, ville bara säga det.

Lördag den 29 Januari

Middagen blev jätte lyckad. Så nu återstår det bara mys med lite vin framför en film :)



Ciabatta med skagenröra.



Fläskfilé och potatisgratäng serverat med rödvinssås.



Parfait med västerbottensost och varm hjortronsylt.

Lördag den 29 Januari

Idag var vi bjudna på fika hos Anette. Det var jätte trevligt att träffa henne igen, det var nämligen väldigt länge sedan. Men nu har vi hunnit komma hem igen och Gustav har redan börjat med middagen, eller delar av den iallafall. Han håller på att göra potatisgratäng, till det ska vi äta fläskfilé. Sen så blir det både förrätt och efterrätt också men dessa gjorde vi nästan klara redan igår. Till förrätt blir den ciabatta med skagenröra och till efterrätt blir det parfait med västerbottensost och varm hjortronsylt, mums! :)

Nu så måste jag lägga ner skrivandet ock fokusera på min dotter som håller på att bli tokig i sin stol, hon vill ha uppmärksamhet :)


Fredag den 28 Januari

Jag har köpt träningskläder idag så nu har jag en snygg träningsoutfit, då var det bara Iksu-kortet kvar innan det blir komplett. Jag laddar och försöker skapa en motivation för att verkligen komma igång. På måndag så har jag bestämt mig för att jag ska skaffa Iksu-kortet, sen jävlar!

Fredag den 28 Januari

Nu har redan halva dagen hunnit iväg och det enda jag har hunnit med är hm, coop och systemet. Det vill säga en väldigt kort shoppingtur. Men det är ju alltid nånting.

Nu ska Alice få lite frukt :)

Torsdag den 27 Januari

Nu är det andra kvällen i rad som jag ställer mig på crosstrainern en stund. Dock så känner jag mig alldeles för otränad för att springa full fart så jag brukar ha ett ganska lugnt tempo och försöker hålla mig på samma nivå hela tiden. Det funkar ganska bra även om jag upplever även detta som jätte jobbigt tillslut. Men min största motivation och den enda jag tävlar mot är mig själv. Så förhoppningsvis så tar jag mig framåt lite i taget, jag får köra lite snabbare tempo för varje dag som går, eller helt enkelt när jag känner mig redo.

Torsdag den 27 Januari

Nu har jag småstädat lite, Alice sover och Gustav är iväg på arbetsintervju. Så vad ska man nu hitta på?

Torsdag den 27 Januari

Alice är jätte trött men har trots det lyckats få i sig sin gröt. Jag hoppas att hon håller sig vaken för vid 9.30 så ska vi på föräldraträffen och då är det ju kul om hon är vaken så hon får många andra barn att titta på. Efter föräldragruppen ska det storhandlas, det är mycket som börjar ta slut i kylskåpet nu så det är dags. Jag tror att det blir både Coop och Ica Maxi men vi får se vad vi orkar och har lust med.

Nu måste jag iallafall gå och hjälpa Gustav med att klä på Alice och packa skötväskan.

Onsdag den 26 Januari

Nu har vi sett klart andra säsongen av Supernatural och jag måste säga att jag blir svagare och svagare för den serien. Från början så har det varit Gustavs val och jag har egentligen bara sett den för att han sett massa serier med mig som han egentligen inte gillar. Men nu har jag som sagt fastnat för den. Den är faktiskt ganska bra. Andra säsongen var dock mycket bättre än första så det är kanske därför jag fastnar för den först nu.

Onsdag den 26 Januari

Alice sov tillslut väldigt bra natten som var men trots detta så har vi båda varit väldigt trötta idag. Men skam den som ger sig, vi har hållt Alice sovstunder hela dagen även om det har inneburit en hel del jobb. Så nu har vi förmodligen en lugn natt framöver också. Men än är det inte sovdags, Alice har fullt upp med att koncentrera sig på vad Gustav gör vid datorn och störa honom lite grann :) Själv så njuter jag av att få skriva lite grann i lugn och ro.

Onsdag den 26 Januari

20110126832 (MMS)

Alice


Tisdag den 25 Januari

Jag har en otroligt söt dotter som inte förstår att man ska sova vid den här tiden. Istället så snurrar hon och har sig spjälsängen, övertrött som bara den. Så jag får väl bara hoppas att jag får sova snart, men det är inte alls säkert.. Alice ord är min lag, nästan. Men jag vill gärna ha lite koll för hon har börjat vilja vända sig och borra ner ansiktet i täcke och kudde på senare tid. Så jag håller mig vaken tills hon somnar så jag vet att hon mår bra. Dock håller jag mig tyst och gömd så hon tror att hon somnar på egen hand.

Tisdag den 25 Januari

20110125825 (MMS)

Alice och mamma :)


Tisdag den 25 Januari

Nu har Alice precis somnat och ska få vila till klockan fem. Vi vuxna ska få i oss lite palt och kanske se lite Supernatural säsong 2, ialladfall så hinner vi påbörja ett avsnitt. Gustav måste nämligen iväg och besikta bilen vid fem. Nu vart allt helt plötsligt jätte stressat. Så nu är det färdigbloggat för stunden, jag kikar självklart in igen om ett par timmar.

Tisdag den 25 Januari

20110125822 (MMS)

Varm choklad


Måndag den 24 Januari

Nu är det mycket att göra i det här hemmet. Tackkorten för Alice dop ska göras klara och skickas ut, det ska diskas, sängen som Aron sov i ska plockas ihop, Alice kommer snart vakna och vilja ha mat. Men just nu är det paus, en paus för att blogga. Jag känner att jag behöver det just nu, bara en liten stund. Dessutom så ville min sambo spela lite xbox en stund. Så det passade ju perfekt.



Måndag den 24 Januari

Jag satt och funderade igår på hur jag måste få komma ut lite på egen hand. Visserligen ska jag ju på Iksu med syster men det skulle vara skönt att komma ut och träffa lite gamla vänner, ta en fika och helt enkelt få lite egentid. Så jag skickade nyss ett sms till en vän som jag stod väldigt nära i högstadiet men sen dess har hållt lite dålig kontakt med. Vi har väl skrivit lite sms och sprungit på varandra på stan ibland men inte mer. Men nu tänkte jag att det var dags att ta upp kontakten på riktigt, då hon som sagt har varit en väldigt bra vän. Dessutom så bor hon ju i Umeå, så jag hoppas att jag får svar på mitt sms snart.

Måndag den 24 Januari

Solen skiner ute och det är plusgrader, det är ju helt fantastiskt. Gustav har just gått ut med Bella på en promenad så jag är nästan lite avundsjuk men jag stannar inne med Alice istället då hon fortfarande är sjuk, det är väldigt mysigt det med.

Söndag den 23 Januari

Vi sitter och plöjer igenom första säsongen av Solsidan. Jag har visserligen sett den förut men den är ju bara så otroligt rolig :)

Söndag den 23 Januari

20110123819 (MMS)

Mumma! Varma choklad muffins med inbyggd chokladsås.


Söndag den 23 Januari

En stund för sig själv, det är något alla människor behöver ibland. Det är något alla människor förtjänar ibland. Du är inte en sämre människa för att du är lite självisk ibland, du älskar inte dina barn mindre för att du inte är med dem varje vaken sekund, karriären tar inte stryk för att du tar en helkväll i din egen anda. Det är okej att släppa taget ibland, lämna över ansvaret på någon annan, att bara vara. Bara en liten stund. Du behöver en stund för dig själv så att du orkar vara den där fantastiska människan som orkar ta tag i vardagen som du säkert är i vanliga fall.

Jag ville ta upp detta för att jag själv är en människa som behöver få en stund för mig själv ibland, göra sånt som jag tycker om eller behöver, bara för min skull. Saker som att blogga, baka, träna.. Sedan så kan jag vara den där fantastiska mamman full med energi igen. Därför så ska min fantastiska pojkvän hålla ställningen här hemma några gånger i veckan framöver, så ska jag börja träna på Iksu. Men nu ska jag baka, vad vet jag inte än..

Söndag den 23 Januari

20110123818 (MMS)

Idag fick det bli en brunch.


Lördag den 22 Januari

Nu är vi hemma igen. Det blev t.o.m. tre rätters: Morotssoppa m. vitlöksbröd, Ugnsstekt Lax och flamberade björnbär med glass. Riktigt gott var det, så tack Anna och Robin för den goda maten!

Nu ska godis och dricka åka fram till en god film.

Lördag den 22 Januari

För ett par timmar sedan for Alice morfar, morbror Anton och tant Marie hem. Men Aron glömde de, så nu måste han tyvärr stå ut med oss till på måndag morgon. Eller jag måste erkänna att det var helt frivilligt.

Klockan sex så är vi bjudna på middag hos Alice moster och då har vi blivit lovade två rätters, så då är frågan om det blir förrätt eller efterrätt. Den frågan ska jag besvara ikväll när jag har facit i hand. Tänk vilka frågor man kan ställas inför.. :)

Lördag den 22 Januari

20110122816 (MMS)

Dagens kaffe


Lördag den 22 Januari

GuttishNilsson här och gästbloggar lite, tänkte att det var dags att skapa lite kaos i den här bloggen och för en gångs skull skapa lite oordning. För som ni vet om ni har kikat in våra bloggar så är det en viss skillnad. Lite mer ordning, lite mer stil kan ni se här. Men om ni faktiskt skulle kunna känna av en gnutta klass hos min blogg så är det ärligt talat också Malins förtjänst. Jo, det är faktiskt så att hon har designat det mesta på min blogg. Hon är väldigt duktig på sånt där, det har hon alltid varit. Så kul för henne att hon tagit upp sin hobby igen.
Nä nu har jag inge mer vettigt att säga, det har jag sällan. Så nu laddar vi till hockeyn ikväll och hoppas att Z skapar lite kaos hos St. Louis Blues alltför trygga fösvar. Steen får se upp!

Fredag den 21 Januari

Nu har vi spelat en omgång monopol som varade en evighet känns det som. Det var kul men det blir lite flumm när sex trötta personer sätter sig ner och spelar ett spel som tar så länge. Men nu är det över och vi sitter samlade vid tven och ser på en film som säkerligen snart är slut. Jag orkar inte börja engagera mig i en film såhär sent på kvällen, speciellt inte om den har hållt på länge. Men det är trevligt med gemenskap, så jag sitter gärna i gemenskapen men väljer att inte se på den gemensamma filmen. Nu vart det massa flumm i skrivandet också, bäst att gå och lägga sig snart!

Fredag den 21 Januari

Nu är Alice morfar, morbröder och tant Marie här. Just nu är Marie ute med hundarna och Gustav är på coop. Men när alla har hittat tillbaka så ska det bytas lite julklappar så här lagom länge efter jul.

Förresten så ska jag berätta att dagen har tagit en positiv vändning nu, det har löst sig för tillfället. Så nu ska vi ha en trevlig kväll.

Fredag den 21 Januari

Den här dagen kunde ha varit bättre, men nu är det som det är och man får försöka vända det till något positivt istället. Jag får fokusera på att jag har en otroligt underbar dotter som för tillfället ligger och vilar. Hennes hosta har blivit värre och hon har tjockt med snor i näsan. Men än så länge så är hon pigg och glad iallafall, så ingen anledning till oro. 

Jag har en hel del städning att göra nu de närmaste timmarna innan vi får besök. Dock när dagen blev som den blev så sjönk motivationen till noll. Men vad gör de, måste man så måste man, sedan hur jag mår eller känner mig spelar nog ingen roll i det läget. Bara bita i det sura äpplet.


Fredag den 21 Januari

Humöret är inte det bästa idag, känner mig trött och irretera. Men förhoppningsvis så vänder det snart..

Torsdag den 20 Januari

Just nu har jag lite egen tid och sitter i soffan och ser på tv samtidigt som jag knappar på bloggen. Jag funderar om jag ska orka baka cupcakes. Jag har så många söta formar som bara inte får ligga på hyllan längre. Jag tror inte jag har sagt det förut men jag älskar att skapa söta bakelser och tårtor i köket, jag är dock fortfarande en nybörjare. Men några fina kreationer har jag fått till iallafall.

Torsdag den 20 Januari

Alice har fått smaka banan idag och det var med fundersam blick hon tog emot skeden. Hon verkade inte tycka det var äckligt men det var nog ingen höjdare heller, bara nytt. Men det är väl som med allt annat, man måste ta lite i taget och tillslut så ska det nog bli en favorit.

Torsdag den 20 Januari

Jag och Alice har haft musikstund. Vi fick nämligen en skiva från Libero som ska hjälpa till att stärka bandet mellan föräldrar och barn genom musiken. När hon reagerar på musiken så ska jag ge ett gensvar, exempelvis sjunga eller le. Oavsett om det fyller sitt syfte eller inte så ser jag det som en mysig stund tillsammans där vi umgås på hennes villkor. Så detta ska vi fortsätta med varje dag, fast då mer på morgonkvisten så det blir en rutin att inleda dagen med detta. Dessutom så tror jag att det är ett plus om hon är utvilad, då hon somnade efter fyra låtar idag.

Jag älskar att vara mammaledig. Det finns inget mer värdefullt än att umgås med sitt barn. Det är en fantastisk gåva och ett otroligt underverk det lilla liv som sover här brevid. Jag älskar min Alice!

Torsdag den 20 Januari

20110120804 (MMS)

En egengjord latte såhär efter lunchen :)


Onsdag den 19 Januari

20110119802 (MMS)

Mitt hjärta


Onsdag den 19 Januari

Det blev ingen promenad idag, känner mig alldeles för hängig. Jag har ju varit förkyld men de senaste dagarna har jag mått rätt så bra förutom att jag är trött och seg. Så det sista vill inte riktigt ge sig. Jag vill bli helt frisk. Men men, jag får väl sluta vara en sån mes och bara bestämma mig för att jag är frisk och strunta i att jag fortfarande är lite hängig. Jag får se förbi det och lådsas att det är inbillning helt enkelt. Ja, så får det bli. Jag ska bara bestämma mig för att jag är hur frisk som helst, vakna imorgon och känna mig full av energi.

Onsdag den 19 Januari

Det är -8,4 grader ute vilket iallafall är en ganska okej temperatur, dessutom så skiner solen. Man kanske skulle ha tagit sig ut idag och rört lite på sig. Jag har ju ta mig tusan lovat mig själv att röra på mig mer. Dock så måste ju Gustav komma hem först så han kan ta hand om Alice. I vanliga fall skulle jag ha tagit ut henne i vagnen men i och med att hon är sjuk så känns det bäst om hon är inne i värmen.

Dessutom så börjar det ju bli dags för det där Iksu-kortet som jag tjatat om tidigare. Men jag har ju bara inte tagit mig dit och införskaffat det än.

Onsdag den 19 Januari

Alice ligger och vilar lite såhär mitt på dagen. Hon blev ännu mer förkyld under natten. Hon är täppt i näsan och har hosta så jag tänkte låta henne vila tills hon vaknar. Dygns rytmer och tider hit & dit följs inte så bra under sjukperioder i det här hushållet. Det viktigaste är att hon blir frisk.

Tisdag den 18 Januari

Jag har funderat mycket kring vad jag vill med framtiden, alltså vad jag vill hålla på med. Arbeta med. Jag har ju börjat utbilda mig till lärare innan jag blev mammaledig. Men jag kan inte hjälpa att tänka på att det är en femårig utbildning för en ganska dålig lön i förhållande till utbildningens längd. Jag är ju inte speciellt intresserad utav något ämne som man erbjuds lära ut, min passion ligger ju istället i att lära ut. Själva lyckan när man har lyckat lära ut något till någon annan. Utmaningen i att lära ungdomarna utan motivation något som de faktiskt tar till sig och glädjen när man har lyckats. Men jag vet inte om en femårig utbildning är det rätta för mig. Jag vet att jag vill jobba med människor och då finns det ju plötsligt tusen andra möjligheter..

Tisdag den 18 Januari

Nu börjar bloggen se bättre ut, så nu blir det en paus från tipsandet och trixandet ett tag. Det som jag ska ta tag i sen är att hitta en bättre bakgrund men först ska jag göra det viktigaste av allt, vara mamma en stund.

Jag har världens underbaraste dotter.

Tisdag den 18 Januari

Alice har blivit sjuk. När vi vaknade på morgonen så hörde vi att hon hade fått hosta, så nu är det dags för en ny förkylningsvända. Jag har själv precis varit jätte förkyld så det är nog förmodligen jag som har smittat henne. Hon har bara varit riktigt förkyld en gång och det kan jag ärligt säga att det tog på krafterna. Så vi får hoppas att hon får en mildare variant den här gången, annars så finns ju självklart både mamma och pappa här och håller om henne.

Jag själv fixar och trixar lite med bloggen i hopp om att den ska bli någorlunda fin. Jag är nämligen inte så bra på photoshop och html koder men jag brukar lista ut det mesta efter att ha kämpat en stund. Men jag måste ju erkänna att det är ju lite kul också :)

Måndag den 17 Januari

Nu sover Alice så sött. Så nu är det mamma-pappa tid, vilket just den här kvällen lite tråkigare uttrycks som se-på-tv-tid. Men det kan vara mysigt det med. Så nu blir det lite mera Supernatural säsong 2 innan det så småningom blir till att krypa ner i sängen. Så, tv:n here we come!

Måndag den 17 Januari

Alice har precis vaknat efter en stunds tupplur så nu sitter hon och sliter mig i armen samtidigt som jag försöker få skriva lite grann. Egentligen så ska vi se på Supernatural säsong 2 men hunden måste ju rastas också, så vi fördriver lite tid tills Gustav kommer in.

Jag har förresten tänkt skaffa Iksu-kort och börja träna. Det är ju dags att ta tag i sitt liv nu, få bort lite mammakilon. Dessutom så har dem ett pass där som kallas Mamma-baby gympa dit barn som ännu inte lärt sig krypa får följa med. Så då får jag och Alice möjlighet att göra något vettigt tillsammans under resten av mammaledigheten och det är ju det bästa av allt :)

Måndag den 17 Januari

Nu sitter min underbara dotter på 5 månader i mitt knä och fascineras av den lysande skärmen på datorn. Själv så väntar jag på att maten ska bli färdig. Gustav håller nämligen på att göra korvstroganoff med ris.

RSS 2.0